Sudan Öğrenci Grubunu Üniversitemizde Ağırladık

24 Nisan 2018

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Sudan Sharq El Nil Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerini 10 gün süren kapsamlı bir eğitim ve gezi programı ile ağırlayarak, üniversiteler arası kültürel alışverişe bir yenisini ekledi.

Sharq El Nil Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden 14 öğrenci ve 2 öğretim görevlisi 14-24 Nisan tarihleri arasında Üniversitemizin misafiri oldu.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin düzenlediği workshop programına katılan Sudanlı öğrenciler, başta Türkiye mimarlığı olmak üzere, özellikle İstanbul mimarisini tanıma fırsatı buldular. Fakültede verilen semineler kapsamında mimarlık tarihi, kentsel koruma ve restorasyon konularında aldıkları derslerle farklı bakış açıları edinen öğrenciler, proje stüdyolarına ve jürilerine de katılarak ülkemizdeki mimarlık ve tasarım süreçlerini deneyimleme fırsatına sahip oldular.

Sudanlı öğrenciler, tarihi yarımada gezisi ve Türkiye Sudan Dostluk Derneği işbirliği ile düzenlen boğaz turuyla da Türkiye mimarisini yakından gördüler.

Sudan öğrenci grubunun çalışma ziyareti, Sudan Büyükelçisi Yusuf El-Kordofani’nin onur konuğu olduğu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fahameddin Başar, Genel Sekreterimiz ve Türkiye Sudan Dostluk Derneği Genel Sekreteri Âlim Türkyılmaz, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İbrahim Numan ve fakülte hocalarının katıldığı kapanış programı ile sona erdi.