STAJ TAKVİMİ

- Staj Defteri Teslimi: 29 Nisan - 01 Mayıs 2024

- Staj Başvuru Tarihleri: 13-15 Mayıs 2024

* Staj yapılırken veya yapıldıktan sonra doldurulan staj defteri kurum yetkilisi Mimar veya İnşaat Mühendisi tarafından kaşelenip imzalanır. (Tüm sayfalar)

* Staj yapıldıktan sonraki dönem başında yapılan staj dersi sistemden seçilir.

* Staj defteri dönem içinde Staj Komisyonunun belirlediği tarihlerde GOOGLE CLASSROOM üzerinden teslim edilir.

* Classroom sınıf bilgileri öğrencilerle mail üzerinden paylaşılacaktır.

* Staj Belgeleri:

STAJLAR HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR - 2024
* Staj başvuru detayları için tıklayınız.

ARAŞTIRMA STAJI (MIM19200 ve IMIM19200 Araştırma Stajları)

Teslim Formatı:

- 10 gün doldurulmuş PDF formatında defter (Ekstra sayfalar silinmelidir.)

- Staj Defteri mailinize davetiyesi gelen GOOGLE CLASSROOM arayüzünden yüklenir.

(Not: Google Classroom davetiyesi yalnızca o dönem dersi seçen öğrencilere gönderilir. Otomasyondan derse kayıt yaptırdıysanız, classrooma erişebilmek için otomasyon sayfanızı ve mailinizi kontrol ediniz.)

KURALLAR

- Aynı günde gezilebilecek mimari mekanlar ayrı ayrı günlere yazılmaz.

- Mesleki katkı sağlamamış olan seminer vb. staj defterine yazılmaz.

- Yazı dili akademik olmalıdır. Günlük biçiminde staj defteri yazılmaz.

- Gezilen mekanların mimari olarak irdelenmesi ve teknik bir inceleme olarak yazılması gerekir. (Vikipedia veya yazarı belli olmayan kaynaklar kullanılmamalıdır. Alıntılama yöntemlerine dikkat edilmelidir.)

- BAŞKA BİR DERS KAPSAMINDA yapılmış teknik geziler staj defterine yazılmaz.

- Geziler maksimum 3 güne yazılmalıdır. Kalan 7 gün için farklı etkinlikler (seminer, workshop, yarışma projesi gibi) yazılmalıdır.

- Staj defterine yazılan bilgiler internet sitelerinden ve/veya kitaplardan kopyalanmamalıdır. İntihal yaptığı anlaşılan öğrenciler için işlem başlatılır.

- Kitap/ İnternet sitesi gibi kaynaklar kaynakça verilerek kullanılabilir.

- Öğrenciler staj defterine yazdığı bilgileri farklı kaynaklardan derleyerek kendi akademik cümleleriyle yazmak zorundadır.

- Mesleki kazanımlarını akademik bir dille anlatamayan staj defterleri başarılı sayılmaz.

- Defter altlığında görünen başlangıç-bitiş tarihi araştırma stajında aranmaz.

- Defterin teslim edildiği tarih formda ilgili yere yazılır.

ŞANTİYE STAJI (MIM19300 ve IMIM19300 ŞANTİYE Stajları)

Teslim Formatı:

- 30 gün doldurulmuş ve her sayfası firma tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş staj defteri PDF formatına dönüştürülmelidir.

- Staj Defteri mailinize davetiyesi gelen GOOGLE CLASSROOM arayüzünden yüklenir.

Staj Değerlendirme Formu [PDF'e eklenmeli]

Staj Başvuru Formu [PDF'e eklenmeli]

KURALLAR

- Öğrenci şantiyede yaptığı işleri günlük olarak aktarmakla yükümlüdür.
- Yaptığı işleri fotoğraflarla desteklemesi gerekmektedir.
- Defter resmi ve akademik bir dille yazılır.

OFİS STAJI (MIM19400 ve IMIM19400 OFİS Stajları)

Staj Değerlendirme Formu [PDF'e eklenmeli]

Staj Başvuru Formu [PDF'e eklenmeli]

KURALLAR

- Öğrenci ofiste yaptığı işleri günlük olarak aktarmakla yükümlüdür.
- Yaptığı işleri fotoğraflarla ve/veya çizimlerle desteklemesi gerekmektedir.
- Defter resmi ve akademik bir dille yazılır.