Parametrik Tasarım & Lazer Teknolojisi Workshop
26 Nisan 2019

13 Nisan 2019 tarihinde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde  ''Parametrik Tasarım ve Lazer Kesim Teknolojisi'' workshop'ı 15 farklı üniversiteden toplamda 40 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

İçm. Hayri Atak, İçm. Oğuz Emre Bal, İçm. Hüma Bakır Doğru, Mim. Can Uzun tarafından gerçekleştirilen workshop'ın açılış konuşmasını İçm. Hüma Bakır Doğru gerçekleştirdi. Workshop'ın ilk aşamasında İçm. Hayri Atak tarafından  ''Parametrik Tasarım'' ın tanımı yapıldı ve 30 dakikalık bir sunum gerçekleştirildi. Daha sonra program yürütücülerinden Mim. Can Uzun tarafından ''Rhinoceros'a Giriş'' kapsamında, temel düzeyde program kullanımı anlatıldı. Hemen ardından yine Program Yürütücülerinden İçm. Oğuz Emre Bal tarafından ''Grasshopper'a Giriş'' kapsamında, temel düzeyde parametrelere bağlı tasarımın Grasshopper eklentisi ile nasıl gerçekleştirildiği gösterildi.

Temel düzeyde anlatılanlar doğrultusunda her bir katılımcı Rhinoceros programı ile kendi Yüzey ve Strüktür tasarımlarını oluşturdu. Oluşturulan bu tasarımları ''Waffle Structure'' yöntemi ile Grasshopper eklentisi ve daha önceden hazırlanmış Definition yardımı ile 2 eksenli lazer kesim planları çıkarıldı. Ardından Maket Atölyesindeki Lazer Cnc Kesim makinaları ile tüm katılımcıların Craft Maket kartonunda modellerinin yüzey planları kesilerek kodlandı. Son aşamada ise kodlanmış yüzey planları birleştirilerek tasarımların ''Waffle Structure'' ı oluşturuldu. Program sonunda tüm katılımcıların ürünleri Mimarlık Fakültesinde toplu bir şekilde sergilendi tüm katılımcılara ''Katılım Sertifikası'' takdim edildi.