İstanbul - Endonezya Kış Okulu Çalıştayı

7 – 23 Şubat 2015

İstanbul-Endonezya Kış Okulu Çalıştayı, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Endonezya Yogyakarta İslâm Üniversitesi Mühendislik ve Planlama Fakültesi Mimarlık Bölümü iş birliği ile gerçekleştirildi.

İstanbul-Endonezya Kış Okulu Çalıştayı’nın Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının desteğiyle Haliç Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen tanışma yemeğine, Rektör Yardımcısı Prof. Ümit D. Arınç, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Numan, İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mualla Yıldız ve akademisyenler katıldı.

Prof. Arınç, Endonezyalıları hac ve umrede yakından tanıdığını söyleyerek “Sizin orada diğer insanlara karşı tutumunuza, kibarlığınıza hayran kaldım.” dedi.

Prof. Dr. Numan ise bu çalıştayı iki ülke kültürünün birbiriyle buluşması için fırsat olarak gördüğünü ifade etti ve ekledi: “Önümüzdeki yıllarda da devamını diliyorum.”

Öğrenciler İstanbul, Bursa ve Edirne’yi Gezdiler

Endonezya Yogyakarta İslâm Üniversitesi ile Üniversitemiz arasında 2012 yılında imzalanan iş birliği anlaşması çerçevesinde ilk yaz okulu 2014 yılında Yogyakarta’da gerçekleştirilmişti. Bu yılki çalışmada 27 öğrenci ve 11 akademisyen olmak üzere 38 Endonezyalı katılımcı, fakültemizden 11 akademisyen ve 20 öğrenci ile birlikte geleneksel Osmanlı ve Endonezya mimarileri üzerine çalıştı.

Bu kapsamda her iki ülke akademisyenlerince gerçekleştirilen sunumlar ile bilgilenen öğrenciler; İstanbul, Bursa ve Edirne’de planlanan alan gezilerinde incelenen tarihi ve geleneksel yapılar ile bilgilerini pekiştirdiler.

Her iki ülkeden ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinin katıldığı çalışma, ortaya çıkarılan tasarımlardan oluşan bir sergiyle sona erdi.