Enerji Verimliliği Çalışmaları Devam Ediyor

Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM) ve Girişimci Alüminyum Sanayici ve İş Adamları Derneği ortaklığında İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle 2015-2016 döneminde uygulamada olan Alüminyum İmalat Tesislerinde Enerji Verimliliği ve Sera Gazlarının Azaltılması projesi kapsamında fabrikalarda gerçekleştirilen enerji verimliliği saha çalışmaları bu dönem de sürüyor.

Proje sonunda firmalardan gelen taleplerin devam etmesi üzerine verimlilik saha çalışmaları; ALUTEAM, GALSİAD ve İDDMİB ortaklığında İSTKA desteğiyle faaliyete geçen Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi Güdümlü Projesi’nin devamlı bir çalışması haline getirildi. Test ve ölçümler için 35 firmada çalışmalar gerçekleştirildi.

Verimlilik çalışmaları çerçevesinde mühendislerden oluşan ekibimiz talepler doğrultusunda firmaları ziyaret ediyor,  firma yetkilileri ile birlikte termal görüntüleme, sıcaklık ölçüm, enerji ve harmonik analiz testleri, baca gazı analizleri ve islilik testlerini gerçekleştiriyorlar. (Test ve ölçümler hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.) Gerçekleştirilen testler, test sonuçları, verimlilik ve iyileştirme önerileri bir rapor halinde firma yetkililerine sunuluyor.

Raporlar sonunda sunulan iyileştirme önerileri ve gerekli düzenlemelerle ilgili işletmelere yardımcı olunarak enerji kayıplarının en aza indirilmesine katkı sağlanıyor.

Test ve ölçümler ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve fiyat teklifi için;

aluteam@fsm.edu.tr 

0212 521 8100 (4173)