Stoneline Showroom'una Teknik Gezi
9 Mart 2020

5.03.2020 tarihinde MIM19302E Architectural Design(Mimari Tasarım) IV dersi kapsamında, dersin koordinatörü Doç. Dr. Hasan Fırat Diker tarafından ve proje yürütücülerinden Doç. Dr. Tolga Akbulut, Dr. Öğr. Üyesi Lana Kudumovic, Öğr. Gör. Kamil Gürbüz ile Arş. Gör. Emine Merve Okumuş ve Arş. Gör. Hayriye İsmailoğlu’nun koordinasyonu ve katılımıyla Stoneline Showroom’una bir teknik gezi düzenlenmiştir. Bu geziye öğretim elemanları dışında dersi alan 52 öğrenci iştirak etmiş ve katılımcılar Stoneline firmasının sağladığı servis imkanlarıyla Ayazağa metro durağından fabrikaya kadar götürülüp geri getirilmiştir. Stoneline yetkililerinden ilk olarak Jeoloji Mühendisi Kadir Akyıldırım doğal taş türleri, taşın üretilmesi, işlenmesi hakkında bir sunum yapmış, ardından yine firma yetkilisi olan Mimar Doğan Sancak doğal taşların yapılarda uygulanması ve detayları hakkında yaptığı sunum ile bilgi ve birikimlerini öğrencilere aktarmıştır. Mağaza içinde değişik türlerde ve kesimlerde Türkiye’deki farklı illerden ve dünyanın farklı ülkelerinden ithal edilen mermer türleri yetkililerin anlatımıyla incelenmiştir. Bölümümüzün verdiği meslek eğitimine katkı sunması amaçlanan bu teknik gezi, doğal taş malzemenin doğada bulunma ve ocaklardan çıkarılma şekline göre farklı türlerinin olduğunu ve bunların türlerine göre uygulama alanlarının değişebileceğini öğrencilerin öğrenmesi ve farkında olmaları açısından yararlı bir etkinlik olmuştur.