Prof.Dr. Genco Berkin’in ‘Mimarlıkta Malzeme ve Detay’ adlı kitabı çıktı
2 Ekim 2021

Prof.Dr. Genco Berkin YEM Yayın’dan çıkan yeni kitabı Mimarlıkta Malzeme ve Detay’da, özellikle genç tasarımcılara, detay ve malzeme ekseninde, tasarım sürecini destekleyecek eksiksiz bir donanım kazandırma hedefiyle bir mimarın, tasarımdan uygulamaya ihtiyacı olan tüm veriler, özenle hazırlanmış çizimler aracılığıyla yalın ve kolay anlaşılabilir bir biçimde aktarılıyor.

Mimarlıkta yapı alanında rehber oluşturmak amacıyla konuları ele alan Genco Berkin,  geçmişten günümüze yapılagelmiş projelerin yanı sıra pragmatik detay çözümlemelerini de örnek olarak okuyucunun bilgisine sunuyor. Kitapta malzemelerin uygulanacakları ortama göre biçimlendirilmelerini sağlayan yöntemler ve yöntemleri de aktarılıyor. Böylece tasarımcının, seçilmiş örnekleri yorumlayıp geliştirerek kendine özgü yeni çözümler geliştirmesine rehberlik ediliyor. Mimarlıkta Malzeme ve Detay’da, mimari tasarıma yönelik 40 farklı tasarım öğesi, hammaddenin işlenişi, malzeme seçiminde dikkat edilmesi gereken konular ve şantiyede uygulanabilecek en uygun detay çözümlemesi bir araya getirilerek özgün çizimler eşliğinde aktarılıyor.

Mimaride yapısal uygulama için gerekli olduğu düşünülen tüm tasarım parametreleri: temeller, döşemeler, düşey sirkülasyon, duvarlar, pencereler ve kapılar, çatılar ve taşıyıcı sistemler ile ilgili detaylar ve malzeme seçimi, mimarlık öğrencisinin faydalanması için çizimlerle özenle hazırlanmış şekilde sunuluyor.