FSMVÜ | Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç'tan "Enerji" Konferansı
Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç'tan "Enerji" Konferansı

FSMV Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç, Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından düzenlenen “Türkiye'nin Enerji Sorununa Kalıcı Çözüm, Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları” konulu konferansa katıldı.

Şanlıurfa Valiliği Konferans Salonunda düzenlenen oturuma Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkan Yardımıcısı Ahmet Al, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, daire amirleri, Şurkav Mütevelli Heyeti Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç, doğalgazın kömüre oranla daha az çevreye zarar verdiğini belirterek, Türkiye’nin doğalgaza geç geçen bir ülke olduğu için doğalgaz sisteminde son teknolojiyi kullandığını bildirdi.

Türkiye’deki yenilenebilir enerji kaynaklarına da değinen Arınç, “Kışın ortasındayız ama hala güneşli günlerimiz var. Bu, büyük bir nimettir. Hiçbir ülkenin ambargosuna giremiyor, kalitesinde hile yapılamıyor ve kıyamete kadar baki. Herkesin, her binanın çatısına, bahçesine kadar girebiliyor. Dolayısıyla başta güneş enerjisini kullanmamız lazım” şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda Vali Celalettin Güvenç Şanlıurfa’ya gelmesinden ve böyle bir konferansı vermesinden dolayı Arınç’a teşekkür ederek, mırra takımı hediye etti.