FSMVÜ | Prof. Dr. Fevzi Yılmaz’ın Makalesi Materials and Technology Dergisinde Yayınlanmıştır.

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz’ın “ACCELERATED CORROSION BEHAVIORS OF Zn, Al AND Zn/15Al COATINGS ON A STEEL SURFACE” isimli makalesi Materials and technology dergisinde yayınlanmıştır. Ahmet Güleç, Özgür Cevher, Ahmet Türk, Fatih Üstel ve Fevzi Yılmaz tarafından yapılan bu çalışmada Zn, Al ve Zn/15Al kaplanmış çelik yüzeylerin tuz spreyleme testleri sırasındaki korozyon davranışları incelenmiştir. Bu çalışma sonucunda Al ve Zn/15Al kaplamaların Zn kaplamaya göre daha iyi paslanma koruması sağladığı tespit edilmiştir.

Makale Linki