FSMVÜ | Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Ö.Ü. Yrd. Doç. Dr. Hasan Fırat DİKER’in Önemli Başarısı

Üniversitemiz Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Fırat DİKER’in Önemli Başarısı….

“Kültür ve Turizm Bakanlığı yaklaşık 3 yıl önce Topkapı Sarayı Müzesi’ndeki Silah Seksiyonu’nun yenilenmesi kararı aldı. İstanbul Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü denetiminde yürütülen proje mimarlık bölümü öğretim üyemiz Yrd. Doç Dr. Hasan Fırat Diker gerçekleştirildi. Topkapı Sarayı Müzesi Silah Seksiyonu Türk Müzecilik Tarihinde çığır açacak görsel ve işitsel düzenlemelerle baştan aşağı yenilendi. Yeniçeri, Sipahi ve Levent askerleri, hologram teknolojisiyle kendine has kıyafetlerini, silahlarını ve bu silahları nasıl kullandıklarını sergiliyorlar. “

PROJE MÜELLİFİ :Dr. Mimar Hasan Fırat DİKER

Aşağıdaki linkte ilgili haberin detaylarına ulaşabilirsiniz...

“HABERTÜRK Gazetesindeki ilgili haber ”

"HÜRRİYET.COM  ilgili haber"

"HABERLER.COM ilgili haber"

"NTV haberle ilgili video"