FSMVÜ | Mimarlıkta Bilim, Felsefe ve Mantık Semineri Gerçekleştirildi
Mimarlıkta Bilim, Felsefe ve Mantık Semineri Gerçekleştirildi

Üniversitemiz, Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen, İTÜ Öğretim Üyesi ve SU VAKFI Başkanı Prof. Dr. Zekâi ŞEN’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Mühendislik ve Mimarlıkta Bilim, Felsefe ve Mantık’’ başlıklı seminer, 3 Aralık 2013 Salı günü saat 10:00’da Haliç Yerleşkesi Konferans Salonunda (Yemekhane) salonunda gerçekleştirildi.

Dünya çapında yaptığı araştırmalar, yayınlar ve yazdığı kitaplarla tanınan Şen konuşmasında, çağımızda Mühendis ve Mimarların formüllere ve katsayılara hapsolduğuna değindi. Eğitim ve öğretimde formüllerden ziyade düşünsel altyapının öne çıkmasının ve öncelikle problemlerin sözel olarak çözülmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Ayrıca, İslam alimlerinden Ebu-l İz El-Cezeri’nin, 1200’lü yıllarda ilk robot sistemlerini tasarladığına da değinen Şen, Ebul-l İz El-Cezeri’nin mühendis veya mimar diplomasına sahip olmadığını fakat yaptığı çalışmaların çağının çok ilerisinde olduğunu belirtti. Buradan yola çıkarak günümüzde üniversite mezunlarının ‘diplomalı kişi’ yerine ‘bilgili kişi’ olmaları gerektiğinin altını çizdi. Konferans yoğun bir ilgiyle dinlendi.