Anasayfa  |   İletişim  | EN  |
Mimarlık (% 50 İndirim)
Mimarlık (% 25 İndirim)
İç Mimarlık (Burslu)
İç Mimarlık (% 50 İndirim)
FSMVÜ | Kareden Plana Modül ve Mimarlık
Kareden Plana Modül ve Mimarlık

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Genco Berkin ve Doç. Dr. Yusuf Civelek tarafından hazırlanan Kareden Plana Modül ve Mimarlık kitabı, özellikle mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı öğrencilerinin tasarım sırasında ölçek ve boyutlandırma konusunda yaşadıkları sorunları aşabilmeleri için yardımcı olmayı hedefliyor. Kitap okuyucunun hem modül ve ölçeklendirme konusunda bilgi sahibi olmasını hem mimarlık tarihini öğrenmesini hem de önemli mimarları tanımasını sağlayacak kurgusuyla temel bir başvuru kaynağı olma niteliği taşıyor.

Uygarlıklar başlıklı ilk bölümde Mısır, Uzakdoğu, Yunan-Roma, Bizans, Osmanlı uygarlıklarının mimarlık mesleğindeki örgütlenme ve standardizasyona gitme aşamaları inceleniyor. Akımlar başlıklı ikinci bölümde modüllerin Rönesans, Barok, Art Nouveau, Art Deco, Modernizm, Brütalizm, Minimalizm, Postmodernizm gibi akımlara olan bağlantısı ortaya konuyor. Çağdaş Mimarlık adlı son bölümde ise çağdaş tasarımlarda ekonomi ve estetik kaygılarıyla şekillenen büyüme ve çoğalma matrisleri ele alınıyor. Kentsel tasarımdan yapılara, iç mekânlardaki mutfaktan mobilyaya uzanan tasarımlarında modüller kullanmış olan Gaudi, Rietveld, Wright, Kahn, Ando, Utzon, Botta, Stirling, Bofill, Correa, Siza, Le Corbusier, Scarpa, Aalto gibi öncü mimarların yapıtlarından örnekler, özgün çizimler eşliğinde sunuluyor.