İstanbul Valisi Vasip Şahin ALUTEAM’i Ziyaret Etti

31 Mayıs 2018

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Haliç Yerleşkesi’nde yer alan Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi’ni (ALUTEAM) ziyaret ederek projeler hakkında bilgi aldı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İsmail Gerçek ve Rektör Prof. Dr. Musa Duman tarafından karşılandı. Yerleşke gezisinin ardından ALUTEAM ziyaret edildi. ALUTEAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ebubekir Koç’un eşliğinde Merkezde incelemelerde bulunan Şahin, projeler ve çalışmalar hakkında detaylı bilgi edindi.

Türkiye’nin büyüyen sektörlerinden biri olan alüminyum sektöründe araştırma ve geliştirme faaliyetlerini 2011 yılından beri yürüten ALUTEAM’in sektöre katkılarının da konuşulduğu ziyarette, Merkezin üniversite-sanayi iş birliği alanında büyük bir sinerji oluşturduğu bilgisi paylaşıldı.

Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahameddin Başar, Genel Sekreter Alim Türkyılmaz, Girişimci Alüminyum Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (GALSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kırboz da hazır bulundu.

Vali Şahin’e, Mütevelli Heyet Başkanı Gerçek ve Rektör Duman tarafından ALUTEAM’de lazer sinterleme yöntemiyle 3 boyutlu üretilen Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’un Fethi esnasında döktürdüğü Şahi Topu ve üniversite yayınları takdim edildi.