Arkeoloji Dersi Etkinliği
4 Mayıs 2017

22 Nisan 2017 Cumartesi, saat 11.00-14.00 arasında, Yrd.Doç.Dr. Mine Esmer tarafından verilen Arkeoloji seçmeli dersini alan FSMVÜ MTF öğrencileriyle Küçükyalı Arkeopark'a bir teknik gezi düzenledi. Öğrencilerimiz 9. Yy' dan günümüze ulaşan ve arkeolojik kazının bir yandan her yaz devam ettirildiği bu alanı gezme ve derste teorik olarak aldıkları bilgileri yerinde görerek daha iyi kavrama şansına sahip oldular. Alan, kazı ekibinden Restorasyon Uzmanı Y.Mimar Ebru Ekşi ve kazının bilimsel danışmanı Yrd.Doç.Dr. Alessandra Richie eşliğinde gezildi, yerinde açıklamalar yapıldı, yapım teknolojisi, malzeme, arkeolojide sürdürülebilirlik gibi konularda bilgiler verildi. Alan gezisinden sonra kazı evinin toplantı salonunda arkeopark ile ilgili tanıtıcı ve eğitici videolar izlendi. Videolardan sonra öğrencilerimizle Alessandra Richie bir söyleşi yaparak alan hakkındaki izlenim ve görüşlerini paylaşmalarını istedi. Çay, meyva ve kurupasta ikramının ardından saat 14.00'te teknik gezi sona erdi.