ALUTEAM’de “İkincil Cephede Tasarımdan Uygulamaya Geçiş” Konulu Mesleki Seminer Düzenlendi

30 Temmuz 2019

Alüminyum sektöründe ülkemizin önemli araştırma ve üretim merkezlerinden biri olan ALUTEAM, eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Sektörün ihtiyaçlarına göre konunun uzmanlarına danışılarak belirlenen konu başlıklarında düzenlenen programlar sayesinde üniversite ve iş dünyasının bir araya gelmesi sağlanıyor.

Bu kapsamda son olarak Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi konferans salonunda “İkincil Cephede Tasarımdan Uygulamaya Geçiş” konulu mesleki seminer gerçekleştirildi. Kasso Mühendislik’ten Yönetici Ortak M. Sinan Kılıç’ın sunumuyla gerçekleşen seminere sektör temsilcilerinin yanı sıra bu alanda çalışmalar yürüten üniversite öğrencileri de katıldı. Sinan Bey’in sunumunun ardından soru cevap şeklinde devam eden seminer, 2018 yılı İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında yürütülen Alüminyum Yapı Sistemleri Test ve Eğitim Laboratuvarları (ASTEL) Projesi için de önemli bir adım niteliğindeydi.

İki oturum şeklinde tamamlanan seminerde değinilen konu başlıkları ise şöyle sıralanabilir;

İkincil Cephenin Fonksiyonları & Avantajları & Mimarideki Etkisi Uygulamalar Üzerinden Anlatım

• Doğru Malzeme Seçimi
  • Mock-up & Prototip Süreci