Anasayfa  |   İletişim  | EN
FSMVÜ | 5. Uluslararası İLEM Yaz Okulu
5. Uluslararası İLEM Yaz Okulu

16 Mayıs 2018

İlmi Etütler Derneği’nin (İLEM) Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) desteği, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi katkılarıyla İstanbul’da düzenleyeceği 5. Uluslararası İLEM Yaz Okulu, İslâm dünyasındaki kentsel krizler ve eğilimlere odaklanıyor.

Uluslararası İLEM Yaz Okulu, İslâm dünyasının sorunlarını dert edinen ve bu alanda araştırmalar yapan farklı coğrafyalardan genç araştırmacı ve akademisyenleri bir araya getirerek ortak bir paylaşım zemini oluşturmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz yıllarda yaz okullarında İslâm dünyasındaki toplumsal değişim, devlet ve toplum ilişkisi, sosyal adalet ve yoksulluk ile düşüncenin yeniden üretiminde metodolojik yaklaşım konuları ele alınmıştı. Bu yıl 9-14 Temmuz 2018 tarihlerinde “İslâm Dünyasında Kentsel Krizler ve Eğilimler” başlığıyla düzenlenecek yaz okulunda bildiri sunmak isteyenler için son başvuru tarihi 20 Mayıs olarak belirlendi.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Jamel Akbar ve Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Düzenli’nin Bilim Kurulunda yer aldığı; Prof. Dr. Abdel Wahed Al-Wakil, Prof. Dr. Gulzar Haider, Prof. Dr. Jamel A. Akbar, Prof. Dr. Mustapha Ben-Hamouche, Doç. Dr. Alev Erkilet gibi alanında değerli isimlerin konuşmaları ve sunumları ile katılacağı yaz okulunun dili İngilizce olup, sadece İngilizce metinler bilim kurulu tarafından değerlendirmeye alınacaktır.

Program ile ilgili detaylı bilgiye iiss.ilem.org.tr adresinden ulaşılabilir.