DEKANIN MESAJI

Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin Sevgili Öğrencileri,

Yaşamakta olduğumuz Virüs salgını dolayısıyla biz hocalardan ayrı kaldığınız için ne kadar üzüntülü olduğunuzun farkındayız . Gerçekten bu dönemde en öncelikli konu hem kendi, hem de toplum sağlığı ve güvenliğinin sağlanması olmalıdır. Kendinize ve sağlık kurallarına dikkat ettiğinizden eminiz.

Üniversitede devamın ara verildiği ve derslerin bir müddet ertelendiği bu dönemi öğrencilerimizin en az hasarla atlatmaları ve eğitimlerinden kopmamaları için gerek Üniversite Yönetimimiz, gerekse öğretim üyesi arkadaşlarım pek çok bilinmezliğin üstesinden gelme ve yeni yöntemler geliştirme yolunda özverili bir  karar verdi. Bu durumda Sanal Platformların Eğitimde yaygınlaşmasının önemi gözlemlenmiş bulunmaktadır.

Bu küresel salgın sürecini FSMVÜ, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde yürütülmekte olan Teorik ve Uygulamalı tüm derslerin ÖNCE teorik kısımlarını uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilmesi sağlanacaktır. DAHA SONRA da, hem Fakültemizdeki, hem de diğer Mimarlık Fakültelerindeki deneyimlerden çıkarımlar yapılarak, YÖK tarafından zorunlu tutulmamakla birlikte, mümkün olduğu takdirde iki hafta, belki daha kısa bir zaman içinde Projeler dahil TÜM DERSLERİN uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilmesi kararını aldığımızı sizinle paylaşmaktan mutluyum.

Üniversite tarafından kabul edilen ve veri güvenliği, izlenebilirlik ve denetlenebilirlik sağlayan dijital platformlar Google Classroom ile eşzamanlı (senkron) ve eşzamanlı olmayan (asenkron) ders anlatımları için Google Meet ve Zoom gibi uygulamalarını kullanacağız.  

2019-2020 Bahar Dönemi için daha önce ilan edilmiş ders saatleri içinde yapılacak Derslerin uygulanma yöntemleri için ÖİDB nın duyuruları ve Otomasyon Sistemini dikkatle izlemenizde yarar vardır. Her dersin kullanacağı iletişim platformu Ders Yürütücüsü tarafından belirlenecektir.

İlk anda uygulamada bazı aksaklıklar olabileceğini peşinen Kabul ederek, 30 Mart 'ta başlayacak  uzaktan eğitim döneminde; derslerin hazırlık durumuna göre deneme ve geçiş dersleri yaparak ilerleyip daha önce sıkça uygulamadığımız yöntemlerle yeni bir döneme geçiyoruz. 

Herbinize kolaylıklar, başarılar ve sevgiler.

Kendinizin ve Etrafınızın Sağlığına Dikkat Ediniz Lütfen.

İbrahim Numan

MTF Dekanı

ve

Kabul Ederseniz Çoook Yaşlı bir Arkadaşınız